Je roldeuren onderhouden volgens de wetgeving

Roldeuren worden bij veel bedrijven gebruikt als toegangsweg voor personen en goederen. Omdat bij bedrijven de deuren wordt bestuurd door personen is het van belang dat deze veilig functioneren. Om dit te kunnen waarborgen is de Europese norm NEN EN 14341 +A2 vastgesteld. De norm stelt de verplichting om roldeuren minimaal één keer per jaar te laten onderhouden om de veiligheid te kunnen waarborgen. Ook om aan de Arbowetgeving en de CE-keuring te voldoen zijn onderhoudsbeurten vereist. Door een serviceovereenkomst af te sluiten bij ROMASS Business voldoet u aan de wetgeving.

Roldeuren onderhoud

De serviceovereenkomsten van ROMASS Business bieden jaarlijkse onderhoudsbeurten en keuringen aan waardoor je voldoet aan de wettelijke eisen. Naast het feit dat u met een serviceovereenkomst van ROMASS Business voldoet aan de wettelijke eisen, levert het ook een aantal voordelen op. Allereerst zorgt jaarlijks onderhoud ervoor dat de kans op een storing wordt verkleind. Onze monteurs kunnen sneller ingrijpen wanneer er een storing dreigt te ontstaan, waardoor grote problemen voorkomen kunnen worden. Daarnaast zorgt jaarlijks onderhoud voor een kosten besparing. Het repareren van een storing kan veel tijd en geld kosten. Wanneer er minder storingen ontstaan, gaan de kosten voor de reparatie hiervan omlaag. Tevens zorgt onderhoud ervoor dat de levensduur van een deur wordt verlengd.

De onderhoudsbeurten en keuringen worden altijd uitgevoerd door VCA gecertificeerde monteurs. We hechten veel waarde aan veiligheid waardoor al onze monteurs VCA gecertificeerd zijn zodat ze altijd een veilige werkomgeving creëren. Onze monteurs zijn ook professioneel opgeleid en zijn op de hoogte van de vastgestelde normen waaraan roldeuren moeten voldoen. Tijdens een onderhoudsbeurt controleren ze de deur of deze aan de wettelijk vastgestelde normen voldoet. Hierbij kan gedacht worden aan het controleren van het deurblad aan de binnen en buitenzijde, veerbreukbeveiliging en de elektrische bekabeling. Indien er onderdelen zijn die niet voldoen aan de normen, worden deze gerepareerd, afgesteld of indien nodig vervangen. Al onze monteurs beschikken over een servicebus met een ruime voorraad van reserve onderdelen waardoor defecte onderdelen direct op locatie vervangen kunnen worden.

Op onze website kunt u meer informatie vinden over onze verschillende serviceovereenkomsten.