Je dak bedekken met riet

Riet is een materiaal dat erg veelzijdig gebruikt kan worden bij het produceren van veel producten. Twee bekende voorbeelden zijn de rieten manden en uiteraard ook de rieten stoelen. Mensen gebruiken al honderden jaren lang riet tijdens het maken van stoelen. In het verleden werden rieten stoelen gemaakt omdat ze erg duurzaam zijn en omdat riet op een makkelijke manier erg goedkoop te krijgen is. Doordat men het riet weefde konden ze vrij stevige materialen maken, het gaat dan niet enkel om manden en stoelen maar ook om omheiningen en daken. Er zijn dus genoeg redenen om het gebruik van riet populair te maken.

Tegenwoordig worden er nog steeds heel veel producten van riet gemaakt, daarnaast wordt er ook wel steeds vaker gebruik gemaakt van een kunststof dat zo gemaakt is zodat het heel erg op riet lijkt. Rieten stoelen zijn vandaag de dag nog steeds heel populair en ook zijn er dus veel verschillende woonaccessoires in riet te krijgen. Denk hierbij aan manden, dozen of een poef. Het is niet meer zo populair om de redenen die er vroeger voor waren, Vandaag de dag gaat het meer om esthetische redenen.

Iets wat op het gebied van riet ook steeds populairder wordt is een rieten kap als dakbedekking op je huis in plaats van dakpannen. Een rieten dak is erg duurzaam en het geeft daarnaast de woning ook een meer dan unieke uitstraling. De rieten daken tegenwoordig zijn echt van hele hoge kwaliteit en gaan gemakkelijk zo’n dertig jaar mee. Ze dienen dan natuurlijk wel regelmatig gecontroleerd en onderhouden te worden door een specialist. Laat dit altijd door een erkend rietdekker doen.
Een rieten kap geeft je woning een uitstraling die je normaal niet zo snel zou kunnen bereiken met gewone dakpannen. Het heeft verder ook erg positieve eigenschappen, het verandert namelijk van kleur wanneer het regent en wanneer het ouder wordt. Je hebt uiteraard ook mensen die niet hun gehele dak van riet willen hebben, dat hoeft ook niet. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld enkel de veranda te doen.