Je auto beveiligen

Een auto is een duur product waar velen van ons hard voor hebben gespaard. We willen dan ook liever niet dat er iets mee gebeurd, we willen niet dat we zonder vervoer komen te zitten of dat er straks een overval gepleegd wordt met een auto die op onze naam staat. Mede daarom zijn we ook verzekerd voor eventuele ongelukken en zijn de meeste Nederlandse automobilisten lid bij de ANWB voor het geval men onderweg een keer pech heeft. Iets waar helaas nog wel eens te makkelijk over gedacht wordt is autodiefstal of inbraak. Veel voertuigen zijn hier slecht tegen beveiligd.

Je auto is gemakkelijker te beveiligen dan je denkt. Het grote nadeel is dat veel auto’s van zichzelf vaak niet goed beveiligd zijn. Zo zijn er veel gebreken met elektronische sloten die gemakkelijk omzeilt kunnen worden en heeft de ervaren autodief echt geen moeite met het aan de praat krijgen van een auto zonder contactsleutel. Een eerste en relatief makkelijke vorm van beveiliging is het gebruiken van een stuur- of wielklem. Deze klem zet je om het stuur of om het wiel zodra je het voertuig verlaat en deze maakt het de kwaadwillende onmogelijk om het stuur te draaien of het wiel te laten draaien als zij hier de sleutel niet van hebben.

Een modern middel dat gegarandeerd werkt is de GPS Tracker die gebruikt kan worden als voertuigvolgsysteem. Dit is niets anders dan een klein apparaat dat direct verbinding maakt met satellieten om op deze manier de locatie van het voertuig in de gaten te houden. Je kan deze op zo’n manier instellen dat deze een waarschuwing geeft zodra het voertuig een bepaald gebied verlaat en laat bovendien de locatie van de auto real time op de kaart zien op jouw mobiele telefoon. Zo vind je de auto sowieso altijd terug als deze gestolen wordt.