Jacuzzi actie voor 3FM Serious Request

3FM Serious Request is een samenwerking van 3FM en het Nederlandse Rode Kruis. Elk jaar vragen wij samen aandacht voor een stille ramp en proberen met deze actie zoveel mogelijk geld op te halen.Momenteel loopt de nieuwe actie “Hands Off Our Girls” van 3FM Serious Request, een actie gericht op vrouwen en meisjes die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld.

Vorig jaar richtte Serious Request zich op kindersterfte door diarree. En misschien had u het toen al opgemerkt, maar tussen alle acties van Serious Request 2013 was er één die wel erg ludiek was. Een samenwerking tussen NAC Breda, AZALP en Sunspa Benelux haalde zelfs internationale media. Deze partijen maakten het namelijk mogelijk dat men kon bieden op wel heel speciale voetbalstadionplekken.

Tijdens de thuiswedstrijd van NAC Breda kon men een bod uitbrengen om de wedstrijd te bekijken vanuit een Jacuzzi. In het bad konden 3 deelnemers per wedstrijdhelft plaatsnemen. Na de 1ste helft namen andere deelnemers plaats in het verwarmde bad met bubbels.

De actie bleek al eens te zijn toegepast bij andere voetbalclubs in Europa. Een voorbeeld hiervan zijn 2 supporters van The Grasshoppers uit Zwitserland. De actie was al dan niet een daverend succes en erg ludiek.

Eigenlijk wilden de initiatiefnemers een sauna gebruiken voor de actie. Maar het leek men toch niet zo’n goed idee om de deelnemers negentig minuten lang wedstrijd in een hete sauna te laten plaatsnemen. Een Jacuzzi daarentegen is natuurlijk uiterst ontspannend. Hier ontstond de samenwerking met Sunspa Benelux. Een leuke afsluiter was dat na afloop van de wedstrijd ook enkele NAC spelers naar het bad stormden. Ze vierden samen met de deelnemers een klein feestje, allemaal ter ere van de actie voor 3FM Serious Request.