Is een e-sigaret een goed alternatief voor rokers?

De e-sigaret is de laatste jaren een veel besproken onderwerp geworden. En ook stoppen met roken is al heel lang een issue bij veel mensen. Stoppen met roken is echter niet makkelijk. Het is simpelweg een verslaving, waar velen maar lastig vanaf kunnen komen. Begrijpelijk dat deze mensen op zoek gaan naar diverse hulpmiddelen.

Om rokers een extra steuntje in de rug te geven bij het stoppen met de sigaret en vooral deze verslaving zijn er een aantal producten te vinden, zoals nicotinepleisters of kauwgum dat eveneens nicotine bevat. De elektronische sigaret hoort sinds een tiental jaar ook thuis in dit rijtje. Vooral de laatste jaren neemt de populariteit toe. Andersom, en daar vreest men voor, is het mogelijk dat de e-sigaret de drempel tot roken van tabak voor veel jongeren juist kan verlagen. Met de vormgeving van een sigaret en een ruime keus aan smaken is de elektronische sigaret ook voor deze doelgroep aantrekkelijk.

Voor- en nadelen van de e-sigaret

De e-sigaret heeft wel een aantal voordelen. Zo kan het helpen om te stoppen met roken en wordt het in vergelijking met de tabakssigaret vaak gezien als minder schadelijk voor je gezondheid. Ook is het ‘opsteken’ van een elektronische variant goedkoper, omdat de elektronische sigaret lang mee gaat en de benodigde e-liquids, die als vulling worden gebruikt in de clearomizer van de e-sigaret, maar weinig kosten. Ben je ook enthousiast geworden? Een elektronische sigaret bestellen via www.esigaretervaring.nl is één van de mogelijkheden.