Investeren in uw 3D scanner

Een 3D-scanner is een apparaat dat een beeld maakt van een driedimensionale omgeving zoals ook een fotocamera met flitser dat doet, met als extra dat elk vastgelegde punt in de ruimte ook de afstand tot het apparaat wordt vastgelegd. Het resultaat hiervan is een driedimensionale puntenwolk, die kan worden gebruikt als basis voor driedimensionale reconstructie in bijvoorbeeld een CAD-pakket. 3-D scannen is zo’n goed idee omdat scannen op basis van witlicht levert enorm precieze resultaten op wat geschikt is voor maatvoering en reverse engineering. Een witlicht scanner scant namelijk miljoenen punten in enkele seconden in.

3-D scanner software

Er is verschillende software verkrijgbaar om 3-D te scannen. Hiervoor zijn de mogelijkheden:

–          3D makro scanners

–          Witlicht scanners op maat

–          Voetscanners

–          Een eenvoudige Kinect gebasserde bodyscan oplossingen

–          3D scanner en printer combinatie voor beurzen

Daarnaast kunt u natuurlijk op zoek gaan naar andere software mogelijkheden zoals logo in de software of geautomatiseerde instellingen. Op deze manier kun u met minder moeite goed uit de weg met de hardware en kunt u uw klanten goede resultaten aanbieden.

Zit u er aan te denken om een 3D-scanner aan te schaffen? 3-D scanner software vermakkelijkt het gebruik van een 3-D scanner!