Investeren in duurzaamheid populairder | Hollandsche Wind

Investeringen duurzaamheid gestegen

De investeringen met de focus op duurzaamheid zijn in 2015 aanzienlijk gestegen. Dit blijkt uit cijfers afkomstig uit het Verslag Duurzaam en Verantwoord Beleggen van het ABP. Vorig jaar heeft het pensioenfonds meer dan vijf miljard euro duurzaam belegd. Dit in navolging van het nieuwe beleggingsbeleid dat erop gericht is klimaatveranderingen tegen te gaan door meer te investeren in duurzame projecten en duurzame energie en tevens de CO2- voetafdruk te verminderen.Het ABP ligt volgens bestuursvoorzitter Wortmann-Kool voor wat betreft de eerste twee doelstellingen op schema. Het derde voornemen is helaas nog niet gehaald. Het grote aanbod van duurzame fondsen maakt dat de consument de mogelijkheid heeft om de beleggingsportefeuille geheel duurzaam in te vullen. Het wordt zo steeds makkelijker om duurzaam te beleggen met een grote selectie aan beleggingen.

CO2-voetafdruk met kwart verminderd in 2020

Hoewel de CO-2 voetafdruk van het ABP in 2015 ondanks de goede voornemens gestegen is, blijft de doelstelling om deze in 2020 met 25 procent gereduceerd te hebben nog steeds van kracht. Het ABP heeft ook toegezegd de toename van 2015 te zullen compenseren.

Presentatie Verslag Duurzaam en Verantwoord Beleggen in Hoog Catharijne

De presentatie van het Verslag Duurzaam en Verantwoord Beleggen vond plaats in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht, dat op dit moment duurzaam wordt verbouwd.

Copyright ┬ę 2016. Alle rechten voorbehouden Hollandsche Wind