Instanties binnen de sloopbranche

Binnen de autodemontage branche en eigenlijk beter gezegd de demontage branche zijn vele bedrijven actief. Het zijn zeker niet alleen cowboys die hier actief zijn, want er zijn veel professionele bedrijven in deze branche actief. Er zijn ook allerlei instanties betrokken bij het slopen van voertuigen. Ook de brancheorganisatie is belangrijk voor autosloperijen om zo professioneel te kunnen werken. Een instantie waar veel bedrijven binnen deze branche waarde aan hechten is ARN. Dit is Auto Recycling Nederland. Deze instantie heeft veel kennis van autorecycling en ziet er op toe dat alles volgens de regels gebeurt. Voorts heb je Stiba. Stiba is voor veel bedrijven binnen de branche belangrijk, omdat ze op deze manier op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen die er spelen binnen de branche. Stiba is namelijk de brancheorganisatie.

De betere sloperijen zijn bij deze organisatie aangesloten en dat is ook handig voor consumenten die bij dit soort bedrijven producten en dus onderdelen aanschaffen. Bedrijven die Stiba zijn aangesloten zijn namelijk verplicht om klanten minimaal een maand garantie te geven wanneer ze en onderdeel bij deze organisatie. Hier kun je dus ook altijd een beroep op doen als je een auto onderdeel hebt gekocht bij een dergelijk bedrijf. Tevens is het ook veilig om bij deze bedrijven een sloopauto in Amsterdam aan te bieden.
Je kunt ook zeker niet zo maar binnen de autosloop actief zijn. Je hebt allerlei certificaten nodig om hier te mogen werken. Wanneer je deze certificaten niet hebt is het dus een utopie om te denken dat je goed binnen de autosloperij branche kunt werken. Je hebt nu eenmaal kennis nodig om een auto goed te kunnen demonteren.