Inschakelen UWV Werkbedrijf bij het zoeken naar werk

Op het moment dat je hoort dat ontslag er zit aan te komen of wanneer je ineens bent ontslagen dien je je in te schrijven bij het UWV. Het UWV Werkbedrijf is het instituut dat gaat over de uitkeringen, in dit geval een WW-Uitkering. Bij je inschrijving worden je gegevens verzameld en zal je aan de hand daarvan je uitkering ontvangen.

Het UWV heeft een eigen website genaamd Werk.nl waar je de nieuwste vacatures kunt vinden. Let op dat je niet alleen maar via die website op zoek gaat naar een nieuwe baan, maar ook de andere grote vacaturewebsites af gaat of zelf op zoek gaat naar openstaande vacatures van bedrijven waar je graag zou willen werken. Het UWV heeft namelijk niet alle vacatures in haar bestand staan.

Zodra je een nieuwe baan hebt gevonden word je uitkering stop gezet. Heb je na anderhalf jaar nog steeds geen nieuw werk gevonden dan zul je in de bijstand geplaatst worden. Je hebt namelijk anderhalf jaar recht op een WW Uitkering. Wanneer je de bijstand ingaat dien je uiteraard nog steeds op zoek te gaan naar werk en zul je moeten blijven solliciteren. De bijstand zorgt ervoor dat je je in de dagelijkse levensbehoeften kan voorzien.

Bij meer vragen over uitkeringen kun je terecht bij het UWV zelf of bij je gemeente.