Infrarood sauna

Breng je wel eens een bezoek aan de infrarood sauna? Dan heeft Fonteyn een aantal tips voor je over hoe het maximale uit je saunasessie kan halen.

Douchen

Zorg dat je voor je de infrarood sauna ingaat niet te veel hebt gegeten, maar ook geen lege maag hebt. Daarnaast raden wij aan om nog naar het toilet te gaan. Zo kun je nog beter ontspannen in de infrarood sauna. Ga vervolgens onder een warme douche, om zo je pori├źn al te openen. Hierna kan je school en voorverwarmd de infrarood sauna in.

Afdrogen

Droog je na het douchen wel af. Niet door te wrijven, maar de handdoek op uw huid te deppen. Dat is het best voor uw huid en droog kunt beter zweten.

Warm voetbad

Heb je de mogelijkheid om nog voor je de infrarood sauna in stapt een warm voetbad te nemen? Doen! Het helpt namelijk ook om beter te transpireren.

In de infrarood sauna

Leg in de infrarood sauna een badlaken klaar die groot genoeg is voor uw hele lichaam. Wat veel mensen niet weten is dat het beter is om hevig te transpireren in een kortere tijd, dan minder transpireren in een langere tijd.

Als je in de infrarood sauna ligt voel je de aangename hitte gelijkmatig. Wij adviseren toch om de laatste twee minuten te gaan zitten. Op die manier kan je lichaam en bloedsomloop weer wennen aan de verticale houding. Ook zal het het bloed als je opstaat niet meteen naar je benen zakken.

Afkoelen

Kom je uit de infrarood sauna, kies er dan voor (als je de mogelijk hebt) om eerst in de buitenlucht af te koelen. Je lichaam heeft dan namelijk behoefte aan zuurstof. Daarna kan je afkoelen met een water verstuiver, zoals een Kneipp-slang of een koude stortdouche. Wil je gebruik maken van een koud dompelbad? Zorg dat je vooraf wel je zweet afspoelt. Heb je een hoge bloeddruk? Dan is een koudwaterbad niet aan te raden.

Nog een warm voetbad

Om heerlijk op te warmen na het afkoelen is een warm voetbad een aanrader! U zult zien dat u opwarmt van top tot teen!

Afkoelen

Door nog een keer af te koelen traint u uw hart en bloedvaten en helpt u uw lichamelijke weerstand op pijl te houden.

Ontspanning en rust

Om je saunasessie goed af te ronden adviseren wij een rustpauze van 15 minuten na afloop. Zo komt u weer helemaal bij.