Als je bewegingssensoren op je oprit installeert, stel ze dan in verbinding met je smart phone. Je krijgt dan een bericht elke keer er iemand op de oprit komt. Je kan dit ook toepassen als je camera’s hebt geïnstalleerd. Dan kan je effectief zien wie het is, ook al ben je er zelf niet.
Zorg voor stevige buitendeuren. Veel goedkope deuren zijn zo goed als hol van binnen en bieden daarom weinig of geen bescherming. Dat maakt het wel heel erg gemakkelijk voor een inbreker. Bespaar dus zeker niet op een degelijke houten of metalen deur.
Als je verlichting plaatst rond je huis, kies dan niet voor een systeem dat werkt op zonne-energie. Je hebt er dan wel het elektriciteitsverbruik bij, maar je kan de lampen altijd uitrusten met een bewegingsmelder. Dan gaan ze enkel aan als er iemand in het bewegingsveld van de lamp komt en bovendien kan dat verrassend overkomen voor inbrekers. Informeer bij de beveiligingsmaatschappij of ze verlichting met bewegingssensoren kunnen leveren. De meeste bedrijven hebben dit zlefs in stock.
Schuifdeuren houden een groot veiligheidsrisico in. Ze zijn heel gemakkelijk te forceren. Heb je er zelf zo één? Overweeg dan om ze te vervangen of minstens te verstevigen.