Hovenier in Enschede en daarbuiten

Deskundigen hovenier Enschede zeiden later dat zo’n onhandige toevoegingen maakte het moeilijk om definitief te schrijven het schilderij , hoewel de relatief onaangetast gezicht gevraagd anderen te geloven dat het was Rembrandt onder het allemaal.
” Nu denk ik het hele schilderij kan sterk worden beschouwd , niet alleen het gezicht , ” zei Kettering .
Het gezicht dat nu wordt beschouwd als een juweel van de museumcollectie behoorde tot een gerespecteerde Nederlandse zakenman uit een rijke familie . Zijn vader, Dirck van Os II , maakte zijn fortuin in het bankwezen en als grondlegger van de Nederlandse Oost-Indische Compagnie , die hij gebruikte om een buitengewone engineering project dat de Beemster Lake in Noord-Holland uitgelekt en draaide het in een landelijke gemeente te financieren.
De jongere van Os diende als burgemeester van het gebied en bereikte de soort van statuur die zou leiden tot hem zitten voor een Rembrandt portret laat in zijn leven ( hij de opdracht ook twee andere portretten van andere kunstenaars , zei Kettering ) . Hij trouwde , maar had geen kinderen .
Van Os zou bijna 70 zijn geweest op het moment dat zijn portret werd geschilderd . In inbedrijfstelling Rembrandt , die bekend stond om het maken van zijn opdrachtgevers te wachten , zou van Os hebben aangetoond geduld, Kettering zei , evenals de bereidheid om zijn imago te leggen aan een kunstenaar met een zeer persoonlijke stijl.