Houd schade beperkt

Schade rijden is voor niemand leuk, maar het komt wel voor. In veel situaties zien de ‘’daders’’ de andere partij over het hoofd en raken zij de andere auto. Maar het is ook goed mogelijk dat men er anders niet uit kan, omdat zij helemaal dicht gebouwd zitten door andere auto’s. Dit is een vervelende situatie omdat men de eigen auto niet wil beschadigen maar anders kunnen zij de plek niet verlaten. Waardoor vaak de auto’s het slachtoffer zijn van deze menselijke fouten. Maar er zijn ook anderen die al schade aan de auto hebben en vinden het tegen een andere auto aanrijden minder erg.

In sommige situaties is het te verbeteren, door bijvoorbeeld beter op te letten en een goede inschatting maken. Een goed inschattingsvermogen is daarom zeer belangrijk, maar als men hier niet goed in is, is dit lastig. Voor hen zijn er hulpmiddelen die kunnen helpen, door bijvoorbeeld een punt ingedachte te nemen en zo vervolgens de autogrote onthouden. Er is ook een oplossing waarbij je als het ware ogen in het achterhoofd hebt. Denk hierbij aan een camera, een achteruitrij camera is dan ook een zeer welkom hulpmiddel, deze maak na het eenmaal gewend zijn het achteruitrijden makkelijker. In het begin zal deze toepassing vooral wennen zijn omdat de hoek van de camera anders is, men kijkt nooit vanuit deze hoek.

Voor personenauto’s in grote steden scheelt dan ook veel tijd en wordt de situatie verbeterd. Ook voor grotere voertuigen zijn deze camera’s echt de oplossing voor de dode hoek en moeilijk zichtbare achterkanten. Denk maar eens aan een camper, een camper achteruitrijden als u het niet gewend bent kan het zeer lastig zijn. Een achteruitrijcamera camper is voor zulke voertuigen geen overbodig luxe. Het kan zelfs het verschil tussen leven en dood maken, omdat u misschien spelende kinderen over het hoofd kan zien.