Honda Hybrid

De toekomst van de hybride auto’s ziet er rooskleurig uit. De verkoop in Nederland stijgt, mede door dat de auto’s technisch steeds beter in elkaar zitten. Aerodynamica, verbruik, de toepassing van lichte materialen zorgen voor steeds minder brandstof  verbruik.

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van hybride auto’s is de zo genaamde plugin hybride auto. De auto wordt opgeladen door middel van het normale elektra netwerk. Het is nu mogelijk om  bij 1 liter benzine op 50 kilometer te verbruiken. De honda hybrid is nog niet in het bezit van deze technologie. Wel de Opel Ampera en de Volvo V70.

Doordat de hybride auto minder brandstof verbruikt is de auto stukken milieuvriendelijker dan een normale auto. De aanschaf van een hybride auto is ook een stuk goedkoeper. Je betaalt geen belasting en geen BPM.

Er rijden al miljoenen hybride auto’s op deze aarde waar een aantal modellen ontzettend succesvol zijn waaronder de Honda Insight en de Toyota Prius. De verkoop topper van vroeger de Toyota Prius wordt ingehaald door de andere merken maar dit is niet opmerkelijk destijds was de Toyota Prius de eerste Hybride auto beschikbaar voor het grote publiek. Voor mensen die nog niet compleet over willen stappen op de elektrische auto.