Hoe zit een motorrijexamen in elkaar?

Voordat je gaat lessen bij Rijschool Uniek is het belangrijk om te weten wat je kunt verwachten van het motorrijexamen. Het is namelijk zo dat wanneer je rijdt op een motor je veel kwetsbaarder bent. Dit houdt ook in dat het examen daarom wat strenger wordt beoordeeld dan bij bijvoorbeeld het autorijden. Dit artikel is geschreven om zo in kaart te brengen wat je kunt verwachten bij een motorrijexamen bij https://rijschool-uniek.nl/.

De regels

Voordat we gaan toelichten hoe het examen in zijn werking gaat bij Rijschool Uniek gaan we het hebben over de regels. Het is namelijk zo dat er bepaalde regels zijn waaraan gehouden moet worden. Je mag wanneer je 17 bent al gaan voor je A1 motorrijbewijs. Wanneer je dit rijbewijs hebt gehaald mag je op een 125cc motor rijden. Wanneer je 20 jaar bent mag je gaan voor het A2 motorrijbewijs. Wanneer je dit rijbewijs hebt behaald bij Rijschool Uniek mag je rijden op een motor met maximaal 25kW. Wanneer je 21 bent kan je het rijbewijs A halen. Met dit rijbewijs mag je op iedere motor rijden.

Het examen

Het examen is verdeeld in twee onderdelen. Het examen is verdeeld in twee onderdelen, om zo de veiligheid op de weg te kunnen waarborgen. Je moet eerst je voortuigbeheersing examen (AVB) halen. Dit biedt Rijschool Uniek ook aan. Dit houdt in dat je een examen gaat doen over de beheersing van het voortuig. Kan je goed maneuvreren bij bepaalde situaties met de motor. Wanneer dit gehaald is kan je gaan voor je verkeersdeelneming examen (AVD) bij Rijschool Uniek. Met dit examen ga je wel de weg op. Het voordeel van het inschakelen van Rijschool Uniek is dat ze je voorbereiden op elke mogelijke situatie zodat je zonder zorgen het examen in kunt gaan.