Het zorgvuldig demonteren van een auto

Een sloopauto wordt vandaag de dag uiterst zorgvuldig gesloopt. Dat gaat uiterst zorgvuldig, want er gelden strenge regels die door iedere Autosloperij Den Haag moeten worden nageleefd. Het begint al met het opslaan van de auto’s. Wanneer een auto naar de sloperij wordt gebracht, wordt deze meestal niet direct gesloopt. Eerst wordt de auto opgeslagen. Bij het opslaan van de auto moet de auto of het voertuig op een vloeistofdichte ondergrond staan. Op deze manier wordt er voorkomen dat vloeistoffen als benzine, diesel, koelvloeistoffen en andere soortgelijke stoffen in de grond terecht komen. Oude auto’s lekken mogelijk stoffen en daarom worden de auto’s op een vloeistofdichte ondergrond geplaatst.

Als de sloopauto in Den Haag wordt gesloopt verplaatst men de auto naar de werkplaats. Ook hier heeft men een vloeistofdichte ondergrond. Dit uiteraard om dezelfde redenen. In de werkplaats haalt men allerlei verschillende onderdelen uit de auto. De onderdelen die bruikbaar zijn worden uit de auto gehaald. Sommige bedrijven laten deze onderdelen in de auto, zodat later geïnteresseerden deze uit de auto kunnen halen.

Er zijn ook zogenaamde ARN-materialen. Deze onderdelen worden vrijwel altijd gedemonteerd. Dit zijn accu’s van een auto, pur schuim dat gebruikt is in de auto, glas, vloeistoffen (brandstof, koelvloeistof, remvloeistof enz.). Dit soort onderdelen worden gerecycled of direct weer toegepast. Sommige banden kunnen bijvoorbeeld weer opnieuw worden gebruikt. Als je goedkope banden wilt hebben kun je altijd eens bij een autosloperij kijken. Mogelijk dat ze hier bruikbare banden hebben. Voor een interessante prijs kun je deze banden kopen.