Het lenen van geld

Steeds meer mensen komen in de financiële problemen en proberen deze op te lossen door het lenen van geld. Je kunt er voor kiezen om geld te lenen via een bank door middel van een persoonlijke lening of een krediet, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om geld te lenen via particuliere bedrijven door middel van een minilening.

 

Een minilening klinkt niet zo dreigen, maar toch is het een lening die veel mensen nog meer in de financiële problemen brengt. Uiteraard is geld lenen zo ie zo af te raden, maar zeker als je te maken hebt met particuliere bedrijven. Deze kunnen namelijk van alles in hun voorwaarden opnemen, waardoor het altijd verstandig is om eerst alle voorwaarden door te lezen en goed te informeren. Bij een minilening gaat het over een klein bedrag, waarvan het de bedoeling is dat u deze in een kort termijn terug betaalt tegen een aanzienlijke rente. Een minilening biedt vaak wel de mogelijkheid om het geld binnen een aantal uren op uw bankrekening te hebben staan, maar daar betaalt u ook voor.

Hetgeen waardoor veel mensen in de problemen komen als zij een minilening afsluiten is dat de regels omtrent de minilening wat betreft het terug betalen vrij strikt zijn. Deze moeten binnen een bepaalde periode betaald zijn en ander krijgt u een flinke boete opgelegd. Ook zijn deze bedrijven vrij snel geneigd om deurwaarders in te schakelen en je voor het gerecht te dagen. Het is bij deze bedrijven vaak niet mogelijk om een betalingsregeling af te spreken.

Dus mocht u geld lenen, leen dan verstandig en leen dus via een bank.