Het kiezen van een naam

De geboorte van een kindje is en blijft een speciale gebeurtenis. Voornamelijk bij de geboorte van het eerste kindje is alles nog erg spannend. De aanstaande moeder zal voor het eerst ervaren hoe het is om een kindje in de buik te hebben, en dat zij zal gaan bevallen van dit kindje.

De zwangerschap
De zwangerschap is een bijzonder proces. In een aantal maanden tijd groeit een bevruchte eicel uit tot een kleine baby dat tijdens de zwangerschap leeft in de buik van de moeder. Het kind ontwikkeld zichzelf in de buik. Het krijgt organen, de organen gaan zich op de juiste plaats bevinden, de oogjes worden geopend, het kindje kan bewegen en ga zo maar door. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van de vele ontwikkelingen en veranderingen die zich plaats vinden tijdens de zwangerschap.

Het kiezen van een naam
Misschien wel het leukste van de zwangerschap is dat jij en je partner een naam kunnen gaan kiezen voor het kindje. Daarbij wordt er natuurlijk onderscheid gemaakt tussen een jongensnaam en een meisjesnaam. Veel ouders willen van te voren weten wat het geslacht van het kindje is, en kunnen op basis daar van een geschikte naam kiezen. Wanneer het geslacht onbekend is tot de geboorte, kunnen de ouders twee namen verzinnen: één jongensnaam en één meisjesnaam.

Het kiezen van een geschikte naam is niet het enige dat er moet gebeuren tijdens de zwangerschap, en voor de geboorte van het kleine wondertje. Om zeker te weten dat je niets vergeet kun je eens kijken op http://28wekenzwanger.nl.