Het kiezen van een autosloperij

Wilt je je auto naar de autosloop brengen en wil je weten wat hier allemaal bij komt kijken? lees dan het volgende artikelen. We leggen hierin uit wat een sloperij is, wat ze onder meer doen en wat je allemaal nodig hebt om van je sloopauto af te komen.
Vrijwaring
Wanneer je kentekenplichtige sloopauto gaat verkopen is het belangrijk dat deze wordt overschreven. Dit wordt gedaan middels een zogenaamd vrijwaringsbewijs. Dit is ook het geval wanneer je een sloopauto gaat afleveren bij een sloperij. De sloperij moet dan voor jou een vrijwaringsbewijs regelen bij het RDW. Wanneer dit niet wordt gedaan kun je niet van je auto afkomen en dien je nog altijd belasting te betalen. dit wil je natuurlijk niet, dus zorg er altijd voor dat je een bewijs van vrijwaring krijgt. Indien je dit niet krijg, dan ben je zelfs verplicht om boetes te betalen wanneer deze dus worden veroorzaakt door degene die op dat moment in de auto zit.

De afstand
Voor veel mensen is de afstand van belang bij de keuze voor een sloperij. Dit is niet nodig, wan ter zijn ook vele sloperijen die landelijk werken en waar je dus ook terecht kunt wanneer je in pak hem beet Lutjebroek woont. Het maakt dus echt niet uit. De meeste van dit soort bedrijven vragen geen eens een vergoeding voor het ophalen van je sloopauto. Dit is natuurlijk ideaal, want op deze manier bespaar je veel kosten. Er zijn namelijk ook vele sloperijen die geld vragen voor het ophalen van je sloopauto.