Het juiste racket kiezen is belangrijker dan je denkt

Het kiezen van je racket is voor elke tennisser een grote moeite, maar ook een spannende zaak. Het aanschaffen van een tennisracket is alleen makkelijk als je weet op welke eigenschappen je moet zoeken en of die eigenschappen bij jou passen. Meeste rackets worden verdeeld over vijf verschillende eigenschappen: Swing, lengte van het frame, profielhoogte, gewicht en bladformaat. Hiernaast speelt het merk ook een rol, professionele tennissers zullen je vertellen dan een racket van Dunlop zeer anders speelt dan een Head racket.

De lengte van je frame is een simpele eigenschap, het is de totale lengte van je racket. Gemiddeld ligt dit rond de 70 cm, als je hier boven of onder gaat zitten versterkt of verzwakt dit de controle en kracht van je swing respectievelijk. Voor kinderen en puberende jongeren is het handig om niet voor een 70cm te gaan, maar om de lengte van je racket te laten bepalen door je eigen hoogte. Om dit te doen moet je het racket zoals gewoonlijk vasthouden en dan je arm langs je zij laten vallen. Als het racket tot je enkel komt zit je goed.

Ook is de swing van je racket belangrijk, dit is bepaald aan het traject dat het racket volgt nadat de bal geslagen is. Er zijn drie type swings: lange swing, gemiddelde swing en de korte swing. Er is geen beste swing om te kiezen, je zal het moeten afstemmen op jou manier van spelen.

Hiernaast speelt profielhoogte ook een rol, dit wordt ook wel de dikte van je racket genoemd, bij het gewicht van je racket. Ouderen en kinderen spelen bijvoorbeeld met een lage profielhoogte omdat dan het totale gewicht van je racket een stuk minder is.

Bladformaat is het oppervlakte van je snaren, hoe groter je bladformaat hoe harder je kan slaan. Maar als je een klein bladformaat hebt krijg je meer controle over de bal, dan kan je hardere effecten op je slagen zetten.

Wil jij een tennisracket kopen? Of zoek je misschien naar een merk zoals Dunlop of Head rackets, bestel dan jouw racket online. Dit bespaar je moeite en je racket wordt direct naar je huis verzonden.