Het eerste Jacuzzi ontwerp

Iedereen heeft er ooit wel eens van gehoord en tegenwoordig heeft bijna iedereen er al eens in mogen vertoeven: Een Jacuzzi. Dit wellnessproduct wordt omschreven als een verwarmd bad waar middels lucht bellen in worden gevormd. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van (water)stralen en (lucht)bellen om een gevoel van welbehagen te creëren. Ofwel, een Jacuzzi is een verwarmd bad waar waterstralen en luchtbubbels zorgen voor ultieme ontspanning. In de volksmond is dit bad ook wel bekend onder de namen bubbelbad of spa.

De naam Jacuzzi is afkomstig van de achternaam van twee Italiaanse/Amerikaanse broers.  Zij richten in 1915 de een onderneming op onder de naam Jacuzzi Brothers. Het bedrijf richtte zich in de loop van de tijd op de agrarische sector. Tien jaar na de oprichting van hun bedrijf ontwikkelden de broers een nieuw product op het gebied van waterpompen. Deze pomp maakte het mogelijk om water uit de grond te onttrekken. Na deze unieke pomp uitvinding volgde al snel een vervolg uitvinding, speciaal bedoeld voor de zieke zoon van één van de broers.

De zoon van één van de broers leed namelijk aan reuma en om zijn pijn te verlichten was hij op zoek naar een pomp die hydrotherapie mogelijk maakte. Na innovatieve verbeteringen aan de uitgevonden pomp werd deze in een bad geïntegreerd. Deze uitvinding geldt als het beginsel van wat wij hedendaags een bubbelbad noemen. Niet veel later kwam er een model met een ingebouwde verwarming en filters. Dit model werd in de tachtiger jaren uitgebracht in uiteenlopende modellen, voor zowel binnen- als buitenshuis. Tegenwoordig zijn er tal van aanbieders en merken van dergelijke baden. Echter is het bedrijf Jacuzzi nog steeds vooruitstrevend op het gebied van Jacuzzi’s / bubbelbaden.