Het belang van een krabpaal in huis

Een kat vind het fantastisch om te spelen en te klauteren. Dit is helemaal goed te zien wanneer ze een krabpaal hebben. Het voordeel van een krabpaal is dat ze zich zo niet aan het meubilair vergrijpen want katten willen nu eenmaal spelen en klauteren. Een krabpaal is een must in je huis wanneer je een kat hebt want zonder krabpaal zal een kat je meubilair vernielen om zijn nageltjes te slijten.

Redenen waarom een kat krabt

–          Ze vinden het leuk om hun nageltjes uit te halen

–          Hun nageltjes slijten zo

–          Het is een invullen van hun jachtinstinct

Ben jij zo’n iemand die de nageltjes van je kat regelmatig knipt ter voorkoming dat hij in je huis gaat krabben? Helaas heb ik dan slecht nieuws. Zelfs als je de nageltjes van je kat vaak knipt, houdt hij de neiging om te willen krabben. Het regelmatig knippen van de nageltjes hoort bij een goede kattenverzorging. Het speelse gedrag van je kat wordt hiermee dus niet voorkomen, maar wordt wel enigszins minder verleidelijk voor je kat.

Krabpalen en je inrichting

Ben je van plan om een krabpaal aan te schaffen, maar vind je niet dat deze in jouw interieur past? Gelukkig zijn er vele soorten krabpalen in allerlei maten en motieven. Daarnaast is er de mogelijkheid om een loopplank met touwen en andere plakjes aan de muur te maken. Met een krabpaal doe je behalve je kat ook jezelf een plezier want jouw meubilair wordt geen vertier voor je kat!