Het belang van coding en marking

Nu is het misschien een beetje onduidelijk wat coding and marking precies inhoud. Het is simpel weg barcodes en andere vormen van codes op producten zetten zodat zij makkelijk te herkennen en terug te vinden zijn. Op deze manier wordt het precies duidelijk op welk moment en met welke ingrediënten of halffabricaten dit product gemaakt is. Dit heeft meerdere functies, het is bijvoorbeeld op deze manier is het mogelijk te achterhalen waar het naar toe gestuurd is op het moment dat het terug geroepen moet worden of duidelijk welk product een bepaalde win actie gewonnen heeft.

Nu zal in de eerste instantie misschien denken dat dit soort codes vooral gebruikt worden voor producten in de supermarkt. Op zich is dit een prima aan name wat dit is ook een groot percentage van de gehele afzet markt, maar er is meer. In de farmacie en cosmetica worden codeer systeem ook ontzettend veel gebruikt. Hier spelen zulke codeersystemen vaak een fraudebestendige code en is de code vaak compleet traceerbaar. Ook in kabels en buizen zijn codeersystemen van belang. De hoeveelheid soorten kabels is enorm en haast niet te overzien. Kabels die tijdens het productieproces voorzien worden van een etiket zijn makkelijk te herkennen en worden minder snel verwisseld bij het uiteindelijke doel van de kabel. Ook wordt het gebruikt bij consumptie goederen, dit is zo’n geval waar de codering een belangrijke rol speelt tijdens win acties.

Een printer die ook een ontzettend belangrijke rol speelt is de klein karakter printer. De reden hiervoor is de flexibiliteit en onafhankelijkheid die dit apparaat met zich mee brengt. Deze printer wordt ontworpen volgens hoge veiligheidsnormen. Door de grote hoeveelheid aandacht die er aan wordt besteed maakt dit apparaat haarscherpe codes, logo’s die ontzettend nauwkeurig zijn en werkt onder veeleisende omstandigheden nog steeds nauwkeurig. De nauwkeurigheid en toewijding die gestopt wordt in de machines toont aan hoe belangrijk deze codes zijn.