Het beheer van uw vereniging

Wat is een VvE?

Een VvE is een  vereniging van eigenaren. Wanneer u een appartement koopt, koopt u juridisch gezien eerst het appartementsrecht. Dit geeft u het recht op het exclusieve gebruik van een privégedeelte van het complex. Daarnaast wordt u mede-eigenaar van het gebouw waarvan uw appartement een deel is. U heeft dus het recht gebruik te maken van de gemeenschappelijke ruimtes van het hele gebouw. Daartegenover staat dat u als mede-eigenaar verantwoordelijk bent voor het hele complex, ook financieel dus. Om dit hele proces goed te laten verlopen heeft de wetgever vastgelegd dat alle eigenaren binnen een complex lid moeten worden van een Vereniging van Eigenaren. Dit is verplicht en gaat ook automatisch.

Wat houdt dit in:

Als eigenaar bent u verplicht bij te dragen in de gemeenschappelijk kosten van het complex. Dit gebeurt via voorschotbijdragen die u maandelijks betaald aan de VvE. Zo kunnen er weer rekeningen betaald worden zoals de kosten voor de verzekeringen en het onderhoud.

Waarom het beheer van uw Vereniging van Eigenaren uit handen geven?

Het grootste voordeel is dat wanneer u uw VvE uit handen geeft, u geld bespaart omdat deze uw Vereniging van Eigenaren goed organiseert. Het beheren van een VvE vergt tijd en veel kennis. Het is belangrijk dat alle financiële aspecten rond het appartementencomplex goed zijn. Een VvE dat goed beheert is, is namelijk een garantie voor een goede bouwkundige en zorgt voor een waardevaste staat van het complex. VvE beheer Amsterdam  en VvE beheer Utrecht levert goed beheer voor Verengingen van Eigenaars.