Help! Geen internet

Het zal je maar gebeuren: een haperend of, erger nog, een helemaal niet meer werkend internet. Dit is toch je reinste nachtmerrie. We kunnen met z’n allen gewoon niet meer zonder.

Bij het aanleggen van het glasvezelnetwerk door de gemeente moet er omzichtig worden gewerkt. De kabels moeten netjes worden ingegraven en door middel van glasvezel fusielassen en AMP Netconnect aan elkaar worden verbonden. De graafwerkzaamheden gaan door tot aan je huis en dan moet er in je gevel worden geboord om het internetgeluk bij je thuis te brengen.

Maar stel nu dat het helemaal mis gaat en je hebt geen internet? In het geval van internet via glasvezel heb je waarschijnlijk een 3 in 1 pakket afgesloten bij je provider en dan ben je goed de sigaar. Je kunt dan niet internetten, geen televisie kijken en niet bellen. Dat kan een ramp zijn maar het kan natuurlijk ook nieuwe mogelijkheden bieden. Je hebt ineens bergen tijd over. Wat heerlijk!

Je kunt eindelijk eens dat boek uitlezen dat al tijden op je nachtkastje ligt. Of je kunt eens een gesprek beginnen met je familieleden. Wat? Een gesprek? Maar dat is lang geleden. Je weet niet of je dat nog wel kunt. Maar vooruit, je probeert het maar weer eens. En het valt niet eens tegen. Je familieleden zijn eigenlijk best wel oké. Dat moeten we eens vaker doen, zo’n gesprek, denk je.

En hoe is de toestand van je huis. Zou het houtwerk misschien nog een likje verf nodig hebben. Daar heb je eigenlijk al een hele tijd niet op gelet.

Het best wel fijn eigenlijk dat er geen tijd op gaat aan alles wat het internet zo leuk maakt maar tevens zo verslavend. Als het internet niet werkt, dan merk je pas hoeveel tijd je eraan kwijt bent. En tijd is een schaars goedje.