Helemaal mooi

Het is ons grootste orgaan en bovendien ook een die heel wat te verduren heeft: onze huid. De invloeden van het weer, maar ook luchtvervuiling zoals uitlaatgassen vragen soms nogal veel van het zelfherstellende vermogen van de huid. En al verlies je dat zelfherstellende vermogen nooit helemaal, het wordt het wel degelijk minder in de loop der jaren. Vanaf ongeveer 30-35 jaar wordt onze huid minder elastisch en moet deze ook harder werken om te herstellen van de dagelijkse invloeden. Rimpels die eerder verdwenen bij het ontspannen van het gezicht, blijven nu ferm staan. Dat zijn natuurlijk de nadelen die horen bij het ouder worden, maar wellicht is het daarom wel fijn om te weten dat je hier niet in hoeft te berusten en dat er wel degelijk iets te doen is hieraan.

Er zijn meerdere mogelijkheden om de huid te verjongen en gladder te maken. Natuurlijk is de huid zelf goed verzorgen ook altijd een goede, maar er zijn ook nog wat hulpmiddeltjes die ook goed helpen en misschien nog wel meer doen voor de (iets) ouder wordende huid. Botox is iets wat voor veel mensen misschien net iets te eng is, maar voor die en andere mensen zijn fillers wellicht wel een goede optie. Een filler heeft in ieder geval andere eigenschappen dan botox.

Botox is een middel dat onderliggende spieren (tijdelijk) verlamt, wat het eigenlijk ook gewoon een soort gif maakt. De spierverlammende werking van botox werkt dan bijvoorbeeld wel weer erg goed voor het verhelpen van kraaienpootjes, fronsrimpels, ofwel alle rimpels boven de neus. Rimpels zijn hier vaak het gevolg van een combinatie van overactieve spieren (bij de ogen en het voorhoofd vaak door turen, door afnemend zicht) en een minder elastische huid. De botox maakt dat je die spieren minder strak kan inspannen, waardoor rimpels minder opvallen.