Heeft u een te grote boekhouding?

Iedereen weet dat de boekhouding oftewel de administratie goed bijgehouden wordt, anders wordt het natuurlijk een zooitje. Echter, waarom is dit zo belangrijk?

Ten eerste is het misschien handig om eerst uit te leggen wat administratie precies is. Administratie wil zeggen: alle gegevens over je onderneming die je op papier of elektronisch vastlegt. Een goed opgezette en overzichtelijke administratie is belangrijk. Niet alleen om je wettelijke verplichtingen te voldoen, maar ook voor je bedrijfsvoering. Het is belangrijk voor je bedrijfsvoering en het invullen van je aangifte. Daarnaast ben je als ondernemer wettelijk verplicht om je  administratie goed bij te houden en te bewaren. Je administratie goed bijhouden is dus van belang voor je bedrijfsvoering en om aan je wettelijke verplichtingen te voldoen. Denk je eraan om een bedrijf te starten? Begin dan met het opzetten van een goede administratie.

Wat hoort er allemaal in je administratie?

Hierbij gaat het om alles wat je vastlegt op papier of in digitale vorm. Voorbeelden zijn:

–          Kasadministratie en kassabonnen

–          Financiële aantekeningen (inkoop en verkoopboek)

–          Tussentijds gemaakte controleberekeningen

–          Ontvangen facturen en kopieën van verzonden facturen

–          Bankafschriften

–          Contracten, overeenkomsten etc

–          Agenda’s en afsprakenboeken

–          Correspondentie

–          Software en databestanden

Heb jij een onderneming waarbij je veel administratie hebt? Wil je dit graag uit handen geven zodat je je tijd in veel belangrijke zaken kunt steken, namelijk ondernemen? Administratiekantoor Nijmegen helpt je graag bij de administratie. Met onze hulp kun je ervan overtuigd zijn dat de administratie goed gedaan wordt door onze vak specialisten. Zo hoeft u niet meer bang te zijn voor eventuele boetes. Voor meer informatie kun je ook onze website bezoeken.