Groente en fruit in de supermarkt kopen

Als je gezond wilt zijn, is het aan te raden om genoeg groente en fruit te eten. Er is altijd discussie over wat er nu precies het beste voor je gezondheid is en in welke hoeveelheden, maar over het algemeen geldt ‘2 ons groente en 2 stuks fruit’ per dag. Dat klinkt misschien simpel, maar lang niet iedereen haalt dit elke dag, terwijl dit wel zou moeten.

Het aller beste en lekkerste is het eigenlijk om je groente en fruit bij de groenteboer te kopen. Hier kun je toch net wat ‘echter’ voedsel kopen dan in de supermarkt. De groenteboer richt al z’n aandacht en liefde op deze producten en een supermarkt is toch meer een grote organisatie die zich met allerlei andere dingen bezig moet houden. Bij de groenteboer is het vaak ook verser dan in de supermarkt. Groente of fruit ligt er niet al dagen in de vakken en de kwaliteit van het voedsel is meestal ook beter.

Daar staat tegenover dat de prijzen over het algemeen hoger liggen bij een groenteboer dan in een supermarkt. Dit is natuurlijk ook logisch. De groenteboer is vaak een zaakje van iemand zelf en die kan niet concurreren met grote landelijke supermarkten, en ook nog eens goede kwaliteit groente en fruit leveren. Dit zorgt ervoor dat veel van dit soort winkeltjes failliet gaan en er weinig nieuwe bij komen. Mensen vinden het gewoon goedkoper en makkelijker om alles in één supermarkt te kopen en vinden het blijkbaar niet erg om in ruil daarvoor wat kwaliteit in te leveren. Daarom kan het zijn dat je helemaal geen groenteboer in de buurt hebt zitten, want er zijn er steeds minder.

In supermarkten hoef je tegenwoordig je groente en fruit niet meer zelf te wegen. Vroeger legde je het op een weegschaal en kwam er een sticker uit een code printer. Vervolgens kon de kassa automatisch codering checken. Veel mensen belazerden de boel door eerst te wegen en daarna nog wat extra toe te voegen. Daarom is dit systeem afgeschaft, en wordt het bij de kassa gewogen.