Goud eerlijk over de goudprijs

Voor de mensen die bang zijn dat hun spaargeld niet meer op een veilige plek is, is geld investeren in goud een goede optie. Het wordt door steeds meer mensen als een serieuze optie overwogen. De goudprijs is namelijk in zeer korte tijd behoorlijk gestegen de afgelopen jaren. En door de jaren heen zit er ook een stijgende lijn in de prijs van goud. Een grote groep mensen hebben een goed gevoel bij de waardevastheid van gouden producten. En een goed gevoel maakt het daardoor voor veel mensen ook een goede optie. Op de beurs kan uw geld ineens zijn verdwenen en banken doen ook maar wat.

Jarenlang stijging, nu daling. Hoe komt dat toch?

Er is echter kortgeleden een behoorlijke prijsdaling geweest in de waarde van goud dit afgelopen jaar. Opmerkelijk is wel dat het glimmende metaal onder de gemiddelde consument juist een stuk populairder is geworden het afgelopen jaar. De inzakking van de goudprijs per gram is ook deels te wijten aan beleggers uit China. In China heeft een producent van goud meer dan twee keer zoveel sieraden zoals hangers, armbanden en andere gouden producten gemaakt als normaal gesproken het geval was.  Er was dus opeens een grotere hoeveelheid aanwezig op de markt.  Logisch dus dat het edel metaal per gram wat zal gaan dalen, dit is een simpele marktwerking. Heeft u oud goud kom dan uw goud verkopen bij de Goudwaag in Den Haag. U krijgt een eerlijke prijs voor uw sieraden en wordt goed geholpen!

Overweegt u om te gaan investeren in gouden producten?

Meestal wanneer er wordt belegd in het metaal goud, dan is dat meestal niet in fysiek goud. Veel mensen kiezen om slechts te investeren in zogenaamd “papieren goud”. Het is mogelijk via een bepaald fonds of investeren in bijvoorbeeld een goud mijn is ook mogelijk. U investeert dan eigenlijk indirect in goud. Wilt u toch fysiek goud in huis halen kunt u bijvoorbeeld een goudbaar aanschaffen. Let er wel altijd op dat de goudbaar is uitgerust een LBMA keurmerk (erg belangrijk!) , zodat je er helemaal zeker van bent dat je een juiste investering doet.