Goed voor gebit zorgen is goed

Het is belangrijk om je gebit goed te verzorgen, omdat je met een goed verzorgt gebit minder tekortkomingen hebt als je naar de tandarts gaat. Er zijn altijd wel tekortkomingen in je gebit waardoor je daar niet omheen kunt, maar je kunt tekortkomingen wel beperken door je gebit goed te verzorgen waardoor je een beter gebit houdt. Want het trekken van tanden en kiezen is vervelend en moet zoveel mogelijk voorkomen worden.

Als je een goed verzorgt gebit hebt heb je minder kan om vervelende aandoeningen te krijgen aan je gebit en hoef je dus minder naar de tandarts. Sommige mensen hebben een zwakker gebit en kunnen er dus niets aan doen als er iets aan hun gebit mankeert. Maar als het wel mogelijk is om er wat aan te doen is dat ook erg aan te raden, omdat het anders jammer is van je uitstraling.

Als er uiteindelijk toch een tand of kies moet worden getrokken kun je daar niets aan doen. Als er dan een tand of kies is getrokken moet er een implantaat tand komen om het gat te vullen. Want met al je tanden en kiezen ben je toonbaarder. Echter is een implantaat niet altijd mogelijk. Voor voortanden is het zeker goed om een implantaat te zetten, maar voor kiezen is dat niet per sé noodzakelijk. Een kies heeft weer het nadeel dat de extractie kies meer pijn doet dan die van een tand.

Het best is uiteindelijk om goed voor je gebit te zorgen zodat je minder tanden en kiezen hoeft te trekke en hoe minder tanden en kiezen je hoeft te trekken hoe minder kunsttanden en kunstkiezen je hoeft te plaatsen. Dat is belangrijk omdat je dan met je eigen gebit rond kan blijven lopen. Hoe beter je je gebit verzorgt hoe minder snel je een kunstgebit hoeft.