Gezonder met trampoline springen

Vitamine d is erg belangrijk voor mensen. Het is dan ook erg belangrijk om genoeg van deze vitamine binnen te krijgen. Een tekort aan deze vitamine kan voor vervelende bijwerkingen zorgen met in sommige gevallen chronische gevolgen. Een vitamine d tekort moet daarom worden voorkomen. Voor kinderen is vitamine d nog belangrijker dan voor volwassenen omdat vitamine d een belangrijke rol speelt in de ontwikkelingen van kinderen. Jonge kinderen en oudere mensen zijn risicogroepen voor een tekort aan deze vitamine. Het is voor deze groepen daarom extra belangrijk om op de vitamine d inname te letten.

Tegenwoordig is het alleen best lastig om aan voldoende vitamine d te komen. Enerzijds komt dat omdat er steeds meer mensen zijn met een opnameprobleem. Anderzijds komt dat omdat mensen niet genoeg vitamine d binnen krijgen. Vitamine d kun je binnen krijgen door het eten van vette vis en margarine en door het krijgen van zonlicht op je huid. Het zonlicht is de belangrijkste manier voor het binnenkrijgen van vitamine d. Zonder de factor zonlicht is het dus niet mogelijk om genoeg vitamine d binnen te krijgen. Alleen vette vis en margarine eten is dus niet genoeg.

Daarom is het voor jonge kinderen belangrijk om buiten te komen, maar jonger kinderen hebben niet het besef hoe belangrijk het is om vitamine d binnen te krijgen en kunnen de verantwoordelijkheid van meer dan een half uur per dag in de zon zijn daarom niet nemen. Het is daarom de taak van ouders om erop te letten dat hun kinderen genoeg buiten komen. Een goede manier om je kinderen buiten te krijgen is door het buiten leuk te maken voor je kinderen met bijvoorbeeld magic circle trampolines. Ook kun je de veiligheid voor je kinderen verhogen met een veiligheidsnet voor trampoline en kun je het veilig doen.