Geen vaderdag en moederdag zonder cadeautjes

Vaderdag en moederdag : 2 belangrijke dagen in het jaar. Niet alleen voor de papa’s en mama’s zelf, ook kinderen genieten vaak van de voorpret. Wat voor cadeautje zullen we deze keer kopen voor vaderdag en moederdag? Gaan we papa en mama ontbijt op bed brengen? Op het gebied van cadeautjes is er van alles mogelijk. We kijken deze keer eerst eens waar we de mannen blij mee kunnen maken.Moederdag en Vaderdag Vaderdag 2017

Vaderdag is niet ieder jaar op dezelfde datum. Dit komt doordat deze dag altijd op zondag valt. Deze keer vieren we het op 18 juni en moederdag valt dit jaar op 14 mei. Het is trouwens ook wel zo fijn dat vaderdag en moederdag altijd op zondag worden gehouden. Er is dan alle tijd voor elkaar. Er hoeft niemand vroeg uit bed om niet te laat op school te komen en de meeste papa’s en mama’s hebben ook lekker vrij. Alle tijd om te genieten van een moederdag ontbijt of een vaderdag ontbijt met misschien wel een gekookt eitje op bed en natuurlijk ook om uitgebreid alle cadeautjes te bekijken. Waar zullen we papa dit jaar eens mee verrassen op vaderdag?

– Omdat vaders soms nog net kinderen lijken, is het een uitstekend idee om iets uit te kiezen waar hij mee kan spelen. Er zullen maar weinig mannen zijn die niet helemaal blij worden van een bestuurbare RC helicopter. Hopelijk is het tijdens vaderdag 2017 mooi weer en kunnen jullie hem direct buiten laten vliegen.
– Praktische cadeautjes doen het altijd goed. Een scheerapparaat, een oplader, een zaklamp of een tas gaan meestal geen leven lang mee. Soms gaat er gewoon echt een keer iets kapot. Dat is dan direct een goede gelegenheid om een nieuw exemplaar te geven tijdens vaderdag.
– De meeste vaders houden best wel van lekker eten en drinken. Ongetwijfeld wordt papa blij als hij een chocoladefontein, een grillset of een fondue krijgt.
– Kleine kinderen zijn vaak reuzetrots op hun stoere en sterke papa. Zeker weten komt de kleuter ook met één of meerdere vertederende vaderdag gedichten op de proppen.

– En die papa die altijd alles voor je doet, mag ook weleens lekker verwend worden. Wat zal hij verbaasd zijn als hij verrast wordt met een hangmat, een platenspeler of een vuurkorf.

 
Moederdag 2017

Soms lijkt het nog gemakkelijker om een topcadeau uit te kiezen voor moeders. Ook moederdag valt gelukkig op een zondag, zodat er alle tijd is om elkaar een bezoekje te brengen en alle moeders, vrouwen en oma’s te verrassen met een onvergetelijk moederdag geschenk. Hoewel vrijwel iedere mama vooral blij wordt van een zelfgemaakte knutsel van haar kinderen, zal ze ongetwijfeld ook bijzonder in haar sas zijn met een mooi moederdag cadeau. Er is van alles te bedenken, maar je verrast haar zeker als je bijvoorbeeld kiest voor:

– Een groot cadeau zoals een espressoautomaat. Het ligt natuurlijk een beetje aan het budget, maar wat zal moeder hier happy mee zijn. Als ze voortaan ’s morgens uit bed komt, heeft ze binnen no time een heerlijk vers bakje koffie voor zichzelf.
– Ook bij moeders gaat er wel eens wat kapot, dus bedenk wat er hoognodig vervangen moet worden. Doet de staafmixer het al een tijdje niet meer? Verras haar een keer met een roze of een paarse!
– Je mag ook best een cadeau uitkiezen waar je zelf een beetje van meeprofiteert. Wat denk je bijvoorbeeld van een wafelijzer? Of een cake pop maker?
– Omdat mama altijd voor jullie klaar staat, heeft ze het soms ook nodig om even bij te praten met haar vriendinnen. De sociale media zijn dan ook best heel belangrijk voor een vrouw. Help haar een beetje en geef haar een USB-laadkabel, een draadloze muis, een tablet sleeve of een wallet voor haar smartphone.
– Uiteraard geven we moeder ook een aantal echte verwencadeaus. Daar is het tenslotte moederdag 2017 voor, toch? Zij staat het hele jaar klaar voor ons, troost ons, helpt ons en maakt onze kleren schoon. Daar gaan we haar voor bedanken met een heleboel knuffels, originele moederdag gedichten, ontbijt op bed en niet te vergeten hele mooie geschenken. Misschien wordt ze wel helemaal blij van een doucheradio, een hangmat of een gezichtsreinigingsborstel.

 
Fijne moederdag en fijne vaderdag
Daar gaan we ook in 2017 weer voor zorgen. Een fantastische vaderdag en een fijne moederdag. Gelukkig hoeft dat helemaal niet zo moeilijk te zijn. Je kunt nu al beginnen met het maken van een aantal prachtige vaderdag gedichten. Heb je helemaal geen inspiratie? Dan is er nog tijd genoeg om te vragen of iemand je wil helpen met het maken van een mooi gedicht voor vaderdag. Hetzelfde geldt natuurlijk voor moederdag gedichten. Dat komt vast helemaal goed. En omdat moeders altijd zo graag helpen, kun je stiekem vragen of zij even wil helpen met het gedicht. De cadeautjes kun je ook alvast bedenken en op de dag zelf zorg je met elkaar voor een smaakvol vaderdag of moederdag ontbijt. Natuurlijk bedenk je van te voren wat papa en mama het liefst eten en drinken. Zo komt het vast helemaal goed met vaderdag en moederdag 2017.