Feiten en fabels over plastische chirurgie

Plastische chirurgie, iedereen weet wel wat het is maar weinigen die daadwerkelijk iemand kennen die het hebben laten doen of die het zelf hebben gedaan. Vandaag wat feiten en fabels over plastische chirurgie.

 

Cosmetische chirurgie wordt steeds populairder (Feit):

 

Door de media worden we constant gevoerd met beelden van het perfecte uiterlijk. Natuurlijk zijn dit gewoon bekende modellen, acteur en presentatoren. Echter kunnen deze confrontaties er wel voor zorgen dat mensen een bepaald uiterlijk gaan nastreven. Ook is binnen onze sociale omgeving het schoonheidsideaal bijgesteld. Mensen die minder zelfverzekerd zijn voelen zich binnen hun omgeving niet horen tot de normaliteit. Hier worden zij dan ook dagelijks mee geconfronteerd. Dit kan ervoor zorgen dat een vrouw eerder voor een borstvergroting kiest. Het is dan wel belangrijk dat zij kiest voor de beste kliniek voor borstvergroting. Ook zie je een stijging bij de liposuctie behandelingen. Dit is ook omdat de liposuctie prijs lang niet zo hoog is als vroeger.

 

Cosmetische chirurgie is ongevaarlijk (Fabel):

 

Er is tijdens de operatie een kans van ongeveer 15 % dat de plastisch chirurg een grote of kleinere fout maakt. Echter kom je hier vaak nooit achter, toch treden er soms complicaties op. De meest voorkomende fout is het beschadigen van de zenuwen. Slechte hygi├źne speelt ook vaak een rol, hierdoor kun je last krijgen van infecties. Het is dus zeker niet zonder risico.

 

Plastische chirurgie kan een verslaving worden (Feit):

 

Dit is zeker een feit. Net als tatoeages kan plastische chirurgie echt een verslaving worden. Vrouwen zien een lichamelijke imperfectie en denken dan dat ze hun ontevredenheid kunnen wegwerken door de imperfectie te laten verdwijnen. Wanneer de imperfectie is verdwenen zien ze vaak als gauw weer een nieuwe. Op deze manier blijven mensen constant bezig met aanpassingen aan zichzelf doen. Dit zelfs terwijl het soms niet nodig is.