Ergeren in de auto

Als je wel eens in de auto zit zul je je vast wel eens ergeren aan andere bestuurders. Dit is heel normaal en vaak heb je er een goede reden voor. Er rijden namelijk genoeg gekken op de weg die het allemaal niet echt veilig houden. Welke irritaties komen je heel bekend voor?

De grootste irritatie is misschien wel bumperkleven. Zeker als je een achteruitrij camera hebt zal het opvallen hoe vaak mensen achter blijven kleven. Zeker als ze hard aan komen rijden en achter je blijven kleven is dit erg irritant. Achteruitrijcamera helpt er wel bij om het goed in de gaten  te houden. Wat ook erg vervelend kan zijn is dat mensen standaard 10 kilometer te zacht rijden. Dit zijn vooral wat oudere mensen die ook niet door hebben dat ze te zacht rijden. Je wilt ook niet bumperkleven of aangeven dat ze harder kunnen rijden, maar het werkt wel heel erg op je zenuwen.

Je hebt ook mensen die bijna nooit hun richting aangeven. Dit is vooral bij rotondes erg vervelend. Soms sta je dan te wachten voor niets. Maar ook op de snelweg of bij het inparkeren laten mensen hun knipperlicht vaak uit staan. Sommige bestuurders proberen ook altijd zo veel mogelijk links te rijden. Als ze dan de afslag moeten nemen dan geven ze nog eens extra gas zodat ze de anderen kunnen afsnijden om snel te afslag te kunnen nemen. Erg handig en veilig is het niet.  Je hebt ook mensen die je wel willen inhalen omdat ze erg hard aan komen rijden. Als je ze dan langs laat gaan rijden ze met een minimale snelheid langs je. Een veelvoorkomende irritatie is vanwege mensen die bellen in de auto. Het is erg gevaarlijk maar toch trekken ze zich er niets van aan. Laat de telefoon even liggen als je aan het rijden bent.