Eiken vloer

Steeds meer mensen kiezen voor een houten vloer in hun woning. Vloerbedekking verliest steeds meer aan populariteit vanwege het bewerkelijke onderhoud en het feit dat het relatief kort meegaat. Kies je voor een houten vloer dan kan die jaren of zelfs een leven lang mee. Voor een eiken vloer geldt dat zeker. Eikenhout is één van de duurzaamste houtsoorten en is daarom erg populair. Een eiken vloer kan op verschillende manieren worden bewerkt zodat je de vloer naar eigen smaak kunt aanpassen van licht naar donker.

Wat zijn de voordelen van een eiken vloer?

De voordelen van een eiken vloer zijn legio. De vloer is onderhoudsarm, het dagelijks onderhoud bestaat uit stofzuigen, vegen of dweilen en dit hoeft doorgaans niet dagelijks te gebeuren. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoeveel mensen er in een huis wonen en of er ook huisdieren zijn als honden en katten die haren verliezen. Verder is een eiken vloer zeer duurzaam, deze gaat jarenlang mee.

De afwerking bepaalt de uitstraling

De uiteindelijke uitstraling van je eiken vloer wordt bepaald door de afwerking waar je voor kiest. Het hout kan worden gerookt, waardoor het een donkere kleur krijgt. Dit kan ook op een speciale manier gebeuren zodat er toch nog lichtere kleuren doorschemeren. Het hout wordt in de fabriek voorbewerkt. Ga je je eiken vloer uitkiezen dan kun je aan de hand van voorbeelden bepalen welke kleur het beste bij je interieur past.