Eerder beginnen met rijlessen

Hedendaags is het mogelijk om al vanaf 16,5 jaar te beginnen met rijlessen. Echter kun je dan nog niet direct jouw rijbewijs halen, want deze mag je pas halen zodra je 17 jaar bent. Wanneer jij 17 jaar bent en jouw rijbewijs gehaald hebt mag je nog niet direct de weg op. Je mag namelijk alleen onder begeleiding van een ervaren bestuurder de weg op, die al meer dan 10 jaar zijn rijbewijs heeft gehaald. Dit is een nieuwe regel die pas sinds kort is ingegaan.

Jong leren rijden

Hoe jonger de persoon is, hoe makkelijker deze persoon iets kan leren. Dit is één van de redenen waarom de leeftijdsgrens van rijlessen omlaag is gegaan, en het hedendaags mogelijk is om al op je 16e leeftijd te beginnen met rijlessen. Een aantal jaren geleden was dit pas mogelijk zodra je 18 jaar was, en was het alleen mogelijk om met jouw 16 jaar een scootercertificaat te halen. Dit is sinds kort verleden tijd, en nu is het dus ook voor een jongen van 16,5 jaar mogelijk om rijlessen te nemen bij een rijschool zoals rijschool Roosendaal.

Ben jij woonachtig in de omgeving van Bergen op Zoom en heb jij de leeftijd waarbij jij mag beginnen met rijlessen? Dan is rijschool Bergen op Zoom de ideale rijschool!