Eenvoudig alles digitaal ondertekenen

Je kent het wel, de hele dag van alles ondertekenen. Ook dit valt onder de werkzaamheden van een inkoopmanager. Maar wist je dat het veel eenvoudiger kan? Digitaal ondertekenen is de laatste jaren steeds populairder geworden. Je bespaart direct op personeel, tijd en geld. Bovendien is het rechtsgeldig en veilig. Wat wil je nog meer? Met een digitale handtekening kan je alle soorten documenten en formulieren digitaal en rechtsgeldig ondertekenen. Je hoeft nooit meer iets uit te printen en het daarna weer in te scannen, dus milieuvriendelijk. Van elke computer of laptop tot tablet en telefoon dat je in bezit hebt kan je gemakkelijk een handtekening plaatsen. Daarnaast kan je je eigen logo, bedrijfskleur er onder plaatsen. In dit artikel ga ik je de voordelen van een digitale handtekening vertellen.

Snelheid
Met een digitale handtekening hoef je nooit meer op een papieren handtekening te wachten. Je hoeft nu geen dagen maar te wachten, binnen enkele minuut staat je handtekening onder het document. Je kan jouw digitale proces direct af ronden. Als inkoopmanager kan je snel en eenvoudig een verkoop sluiten. Ook kan je nu makkelijker de taken uit hand geven. Je kan een medewerker in dienst nemen die zich richt om het afhandelen van contracten.

Bespaar kosten
Een digitale handtekening is milieuvriendelijk. Je zal geen overbodige kosten meer maken voor papier en het versturen per post. Het administratieve proces wordt hierdoor voortaan volledig digitaal verwerkt. Binnen enkele maanden heb je de kosten voor het gebruik van een digitale kosten al terugverdient. Daarnaast heb je ook geen onnodige opslagkosten van pakken papier meer. Ook zijn de documenten direct centraal opgeslagen waardoor het gemakkelijk doorzoekbaar is.

Eenvoudig
Maak het jezelf makkelijker en voorkom het ‘print-scan-postprobleem’. Vereenvoudig het digitale proces doordat het administratieve proces 100 digitaal is, voorkom je fouten bij het handmatig invullen of overtypen van documenten. Daarnaast is het niet moeilijk. Iedereen kan hierdoor volledig digitaal zakendoen. Bovendien kan je een digitale handtekening op iedere plek en op ieder moment laten zetten.