Een traprenovatie

Zijn jouw houten trappen toe aan een renovatie? Een traprenovatie kan met verschillende soorten hout worden uitgevoerd. Het kan worden gedaan met eikenhout, beukenhout, mahonie en zo zijn er nog veel meer soorten hout waarmee een traprenovatie gerealiseerd kan worden.

Kenmerken van houten trappen:

–          Zeer sterk en robuust materiaal

–          Duurder dan kunststof als laminaat of PVC

–          Zeer slijtvast en duurzaam

–          Kans op kraken doordat het hout werkt

–          Periodiek onderhoud

Massief hout

Voor een traprenovatie is massief hout één van de beste keuzes. Het hout heeft zeer goede eigenschappen. Ten eerste geeft het niet snel slijtageplekken of beschadigingen vanwege het robuuste materiaal Het is een duurder materiaal dan andere hout materialen, maar het wel weer langer mee met veel minder slijtage.

Een traprenovatie vraagt vakmanschap

Indien je je trap wilt laten renoveren kun je kiezen uit verschillende soorten hout. Er zijn mensen die graag zelf een traprenovatie willen doen, ook die het nog nooit eerder hebben gedaan. Echter vraagt een traprenovatie vakmanschap waardoor je een mooi afgewerkte trap krijgt en daarnaast ook nog een veilige trap. Trappen van hout zijn enorm functioneel. Je zult zien dat je trap na een renovatie een enorm lange tijd mee gaat.