Een schadeauto of een sloopauto kopen

Een schade auto is op het internet erg gewild. De reden is dat je voor relatief weinig geld een auto op de kop kunt tikken en deze kunt laten herstellen. Het liefst zelf herstellen, want bij een schade herstelbedrijf ben je veel geld kwijt. Vooral mensen die handig zijn of schadeherstelbedrijven kopen dit soort auto’s op.

Op sites als Autoscout24.nl kun je de schadeauto’s vinden. Meestal gaat het om behoorlijke beschadigingen waarbij de voorkant, de achterkant of één van de zijkanten zijn beschadigd. Op Autoscout24.nl vind je ook auto’s die reeds zijn hersteld, maar auto’s die in het verleden een schadeauto waren worden ook nog steeds een schadeauto genoemd. Als je een auto bij een dergelijke site koopt moet men hoe dan ook informeren over wat de schade precies is geweest en hoe ze dit verholpen hebben.

Ook iemand die een schade auto wil verkopen, moet de schade vastleggen in een document en dit aan een potentiële koper tonen. Een verkoper moet namelijk wel eerlijk zijn. Als de schade niet goed is verholpen kan deze in een later stadium opspelen en dan kunnen de gevolgen desastreus zijn. Probeer als verkoper dus eerlijk te zijn.

Een sloopauto opkopen kan natuurlijk, maar een auto bij de sloperij kopen heeft niet zoveel zin als je zelf niet handig bent en deze wilt gebruiken om de weg mee op te kunnen. Wat moet je met een stuk schroot waar je niks mee kunt? Koop dan beter losse onderdelen of een schadeauto.