Een projectplanning, duidelijkheid voor alle betrokkenen

Het wordt vaak vergeten, maar de project manager binnen een bedrijf is van groot belang. Hij moet van alles regelen voor het bedrijf en de projecten. Vaak werkt hij namelijk ook nog aan meerdere projecten tegelijk. Hij onderhoud natuurlijk contact met de klant, er wordt gesproken over de voortgang van de projecten. Ook worden er tussentijdse rapportages aangeleverd, en eventueel presentaties gegeven. Daarnaast zorgt hij ook dat het voor alle betrokkenen duidelijk is wat er gedaan moet worden. Alles van het project wordt opgesplitst in mijlpalen en tussentijdse opdrachten. De manager plant dit vervolgens in, zodat het voor iedereen duidelijk is wat ze moeten doen en wanneer het klaar moet zijn. Onderschat de rol van deze persoon binnen een project dus absoluut niet.

Werken met de projectplanning

Om verschillende projecten in goede banen te lijden, gaat de manager vaak een projectplanning maken. Er zijn verschillende software programma’s die hiervoor kunnen worden gebruikt. Er wordt in zo’n programma vaak inzicht gegeven in de voorgang via zogenaamde Gantt grafieken. Het wordt gebruikt om visueel inzicht te krijgen in de voorgang van een bepaalde taak of project. Deze Gantt grafieken zijn een standaard binnen het project plannen. De grafieken kunnen heel simpel zijn, tot extreem uitgebreid en daarmee ook direct een stuk gecompliceerder om te lezen. De kunst van het goed inplannen van een project is om alle afdelingen en betrokkenen goed samen te laten werken. Want sommige afdelingen kunnen pas aan de slag als de andere partij klaar is. Dit moet goed in elkaar opgaan, en daar komt de manager om de hoek kijken.

Wordt het tijd voor een nieuwe systeem?

Maakt uw bedrijf als gebruik van een projectplanning systeem? Of gaat het bij jullie nog uit de losse pols? Er komt ongetwijfeld een moment dat het bedrijf een systeem nodig gaat hebben. Als het bedrijf erg gaat groeien is het vaak prettig om een systeem achter de hand te hebben, waar al mee gewerkt wordt. Wacht dus niet te lang met het maken van een goede projectplanning, het kan van levensbelang zijn voor uw organisatie. Voor meer informatie kijkt u op http://timeplan.nl/homepage/projectplanning