Een kledingwebshop is hot

“Een bedrijf op internet maakt je afzetmarkt groter”

Wil je een winkel beginnen met kleding? En ben je van plan om veel te verkopen? Dan is het een goed idee om te kijken wat je kansen op internet zijn. Met internet zorg je ervoor dat je doelgroep niet meer de mensen uit de regio zijn, maar mensen uit heel Nederland. En als je wilt zelfs heel de wereld. De mogelijkheden zijn oneindig, maar je moet wel goed weten waar je naar toe wilt werken en met een plan van aanpak komen.

Statistieken online aankopen

De Markt Monitor van Thuiswinkel.org komt met de volgende statistieken. In 2011:

  • zijn er bijna 78 miljoen online bestellingen geweest
  • telt Nederland 10,5 miljoen online kopers
  • is de groei van de bestellingen ten opzichte van 2010 13%
  • is de groei van het aantal kopers ten opzichte van 2010 10%

Voor 2012 werd opnieuw een stijging van de online consumentenbestedingen verwacht, naar een waarde van 9,8 miljard euro.

Ervaring van een webshopeigenaar

“In 2012 wilde ik mijn zaak uitbreiden. Ik verkocht veel in mijn winkel maar zag de mogelijkheden van een online winkel. Immers: ik moest de producten (goedkope jurkjes) toch al inkopen. Dan is het geen probleem om het aan het einde van de dag te versturen in plaats van het in een plastic tas mee te geven. Ik had geluk met mijn branche: goedkope jurkjes verkopen goed online. Na een tijdje had ik 80 bestellingen per maand en ik hoop dat dit er nog veel meer worden!”