Een inspirerende ervaring!

Afgelopen week heb ik voor het eerste een workshop met paarden gedaan. Ik kreeg deze tip van een vriendin van mij omdat een paard je dichter bij jezelf brengt en daarnaast ook inzicht in jezelf geeft.  Ik was wel erg benieuwd wat het coachen met paarden zou inhouden, helemaal omdat ik het in eerste instantie een beetje zweverig vond klinken. Een paard, die jou kan helpen bij het ontdekken van jezelf? Ik wilde van mijn twijfels af en het zeker weten. Eenmaal bij de workshop was ik enorm verbaasd hoeveel contact een paard met je maakt. De begeleiders zagen dat ik teveel van mezelf vraag. Ik wil graag te veel. Ik wil een zorgzame moeder zijn die haar gezin gelukkig maakt, wil fulltime werken en uitblinken in mijn werk. Hierdoor wordt het me soms een beetje te veel. De workshop met paarden heeft me geleerd dat ik het ook goed doe als ik het een beetje minder doe. Soms mag je best een stapje terug doen en hoef je niet altijd zo perfectionistisch te zijn. Nu mijn werkweek weer is begonnen, kan ik echt zeggen dat het me geholpen heeft. Ik voel me veel energieker en rustiger, het lijkt wel een zen-gevoel. Heerlijk! Kortom, het coachen met paarden was voor mij een enorm leerzame en inspirerende ervaring!