Een fleurige tuin heeft u zo

Drie tips voor een goed en zorgvuldig onderhoud van uw tuin.

Potgrond

Bent u net verhuisd en weet u niet zeker of de grond in uw tuin goed is, is het een goed idee om een flinke laag potgrond te poten. De voedingsstoffen hierin zorgen ervoor dat de plant sneller groeit. Daarnaast is veel water belangrijk. Vooral wanneer u een plant net heeft geplant is het belangrijk dat u uw plant genoeg water geeft. Voor het water geven is ’s avonds de beste tijd. Dan is de ergste zon weg en kan het water niet meteen verdampen.

Bloeitijd

Niet iedere plant heeft dezelfde bloeitijd. Indien u ook in de zomer een fleurige tuin wilt, is het handig om planten met verschillende bloeitijden te poten. Tenslotte is het dan zo wanneer de ene plant is uitgebloeid, begint de volgende plant.

Hoogte

Sommige planten worden hoger dan andere planten. Om iedere plant of bloem mooi te kunnen zien is het belangrijk om de hoogte planten achterin de tuin te zetten. U plant eigenlijk van groot naar klein. Zo worden kleinere, maar ook prachtige planten of bloemen niet overschaduwd door de grotere planten.

Wilt u graag het onderhoud van uw tuin af staan aan een hoveniersbedrijf in Zwolle? Een hoveniersbedrijf heeft de kennis en vakmanschap om u tuin zo fleurig en prachtig mogelijk te maken. Voor meer informatie kunt u de website bekijken.