Een baan naast je WW-uitkering

Een uitzendbureau is een bedrijf dat bemiddelt tussen mensen die tijdelijk werk zoeken en bedrijf die mensen nodig hebben.

Stel, je zit in de WW. Mag je dan werken via een uitzendbureau?

Ja, je mag werken via een uitzendbureau tijdens je WW periode. Dit mag je zelfs één of meerdere dagen per week. De uren worden in het eerste jaar van je werkloosheid gekort op je WW uitkering, maar niet op je loon. Een voorbeeld, stel dat je 15 uur per week gaat werken en je ontvangt een WW uitkering van 40 uur per week, dan worden deze 15 gewerkte uren van de WW uitkering afgetrokken en ontvang je over die week 25 uur WW uitkering. Deze regel kan wel veranderen wanneer je langer dan een jaar zonder werk zit. Dus ben je op zoek naar een passende baan, uitzendbureau Drachten helpt je er graag bij om een passende baan naast je uitkering te vinden!

Uitzendwerk melden tijdens WW periode

Het is verplicht om het werk dat je verricht te melden via het wijzigings- en inkomstenformulier WW en bij je werkcoach. Dit formulier kun je digitaal aanvragen op de website van het UWV. Hierbij moet je niet alleen je gewerkte uren en loon melden, maar ook de vakantiedagen die uitbetaald hebt gekregen.

Heb je een uitkering en wil je graag wat bij verdienen om iets minder krap bij kas te zitten? Het uitzendbureau in Heerenveen helpt je graag bij het vinden van een uitdagende baan naast je WW uitkering. Voor meer informatie kun je ook onze website bezoeken.