Denk hieraan bij het laten maken van een website!

Bij een website laten maken komen nogal wat factoren voorbij die belangrijk zijn om aan te denken. Door deze vele factoren bij het website laten maken, kan het voorkomen dat je ergens niet aan denkt of iets vergeet. In dit artikel behandelen we twee van die factoren en leggen we uit waarom je deze factoren niet mag vergeten.

Website inclusief hosting en onderhoud

Als het kan, dan is het verstandig om het technische onderhoud, optimalisatie, beveiliging en hosting door de websitebouwer te laten doen voor optimaal resultaat. Dit zorgt ervoor dat jij je als ondernemer kan focussen op waar je goed in bent en de webbouwer zorgt dan voor de website. Dit voorkomt vervelende verrassingen zoals virussen, spam, inbraken, slechte ranking in Google of een verouderde website. Daarnaast is een goede klik met de webbouwer ook van groot belang. Je moet de persoon zien als een partner voor de langere termijn. De support en het klantcontact moet dan ook goed zijn en goed voelen. Het is aangeraden om voor een webbouwer te kiezen waar je fysiek langs kan gaan mocht dit nodig zijn.

Online marketing en Google

Ook al is je website technisch sterk, dit maakt de website niet automatisch succesvol, al vormt het natuurlijk wel de basis. Als de website ‘af’ is en goed staat, dan is het belangrijk om gevonden te gaan worden in Google en actief marketingbeleid te voeren op de website, via bijvoorbeeld zoekmachine optimalisatie (SEO).

Een groot voordeel van WordPress is dat websites die gemaakt zijn met Google goed ‘gelezen’ kunnen worden door Google. Er wordt dan ook vaak gekscherend gezegd dat Google van WordPress houdt. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je met bepaalde zoektermen snel hoog in de resultaten van Google kan komen. Het is verstandig om budget vrij te houden voor het optimaliseren van de website. Dit komt omdat Google altijd bezig is met het veranderen van de algoritmes en hier moet op worden ingespeeld.