De verschillende lease mogelijkheden

Wat is leasen eigenlijk?
Leasing is een vorm van object gebonden financiering. Zo kunt u bijvoorbeeld bedrijfsmiddelen als machines of auto’s leasen. De leasemaatschappij koopt de auto en u betaald de leasemaatschappij een maandelijkse vergoeding.  Natuurlijk zit hier een rentepercentage bij in gerekend.

De twee vormen operationele leasing en financiële leasing
Uiteindelijk is het belangrijkste van financial leasing dat de de lessor uiteindelijk eigenaar wordt van het object. De leasemaatschappij blijft gedurende de leaseperiode juridische eigenaar van het object. Er zijn tal van bedrijven die een leasecontructie aanbieden en het is aan de toekomstige eigenaar voor welke contructie hij/zij gaat.

Operationele leasing
Is een leasevorm waarbij de kredietverstrekker en deel van de economische eigendom behoudt door zelf in te staan voor het onderhoud van het voorwerp. Hiermee vermijdt de lessor het risico dat deze wel heeft bij financiële leasing. Bij die constructie kan er een waarde vermindering optreden van het lease object.

 

Full operational lease:
Compleet lease auto product, hier zitten wel vaak alle kosten in de maandtermijn verwerkt. Te denken valt aan brandstofkosten, onderhoud, verzekering, wegenbelasting en een eventuele (winter)bandenregeling. Een geheel compleet pakket.