De veilingen: vroeger en nu

Een veiling is een manier van verkopen. Een veiling houdt in dat er een podium is waar een presentator staat met producten die verkocht gaan worden. Het publiek zit of staat rond het podium. De presentator zorgt ervoor dat duidelijk wordt wat er geveild wordt en dat mensen gaan bieden. Hij houdt ook bij wat er geboden wordt. Hij is ook degene die de veiling sluit en vertelt wie met het hoogste unieke bod de veiling gewonnen heeft. Er zijn veel verschillen tussen vroeger en nu als we het hebben over de veilingen.

Vroeger

Veilingen bestaan al heel erg lang. In het begin werd er voor al op straat geveild. Dit gebeurde niet eens met een podium en het publiek waren gewoon de mensen die toevallig voorbij liepen. De producten die vooral geveild werden waren groenten en fruit en ander voedsel. Later kwam hier ook wijn, textiel en andere ‘luxere’ producten bij.

Nu

Tegenwoordig zijn veilingen zeer goed georganiseerd en gestructureerd en gaat het vooral om luxe of zeldzame producten die gekocht worden door liefhebbers en verzamelaars. Een andere grote verandering van vroeger naar nu is dat er ook veilingen online worden gehouden. Dit kan bijvoorbeeld bij NBD auctions. Via de contactgegevens op de website kunt u hier meer informatie over krijgen.