De typische Nederlandse zomer

Het is in Nederland in de zomer altijd of regenachtig, of veel te warm. En vooral te warm, ook al klinkt het lekker, kan erg vervelend en gevaarlijk zijn. Je kan het je niet altijd permitteren om op een veel te warme benauwde Nederlandse dag lekker aan het zwembad te liggen. Meestal gaje werken, ga je naar school, wil je trainen voor je sport of heb je even iets anders.

Nu kan een warm gevoel ontzettend afleiden tijdens deze activiteiten. De hele dag op het kantoor als het warm is, is nou niet bepaald aangenaam. Hiernaast is bijvoorbeeld studeren op een zolderkamer waar de gevoelstemperatuur 35 graden is niet echt bevorderlijk voor je concentratie. Vaak is het genoeg om even de ventilators aan te zetten en een raam open te doen om het lekker te laten tochten in huis. Mocht je nou een airco in huis hebben dan is een ventilator nog steeds handig om de frisse lucht die de airco naar binnen blaast snel te verspreiden.

Deze warmte brengt vaak ook een akelig gezoem met zich mee. Inderdaad, muggen! De hele dag krabben aan die verschrikkelijke jeukende bultjes is een ergernis voor veel mensen, vooral als ze jou altijd moeten hebben en niet je partner, broertje of zusje. Helemaal als je allergisch bent en een muggenbult minder onschuldig is, is een klamboe kopen geen slecht idee. Zo’n net over je bed zal je niet beschermen tegen een toevallige muggenbeet die je oploopt als je buiten met je hond loopt, maar het zorgt er wel voor dat je niet gebeten wordt als je in bed ligt. Als je in je achterhoofd houdt dat je ongeveer rond de 7 uur per dag in bed ligt is het de overweging meer dan waard. Naast muggen houdt een klamboe natuurlijk ook de verdwaalde wesp of een eventuele spin buiten je bed.