De telefoon altijd netjes opgenomen

Communiceren doen we tegenwoordig steeds meer digitaal. Denk bijvoorbeeld aan de sociale media, bijna elk bedrijf heeft tegenwoordig wel een facebook en/of twitter pagina waar je leuke nieuwtjes en informatie op kunt lezen en tevens een mogelijkheid zijn tot het opnemen van contact met een bedrijf. Echter moet ook niet onderschat worden hoe belangrijk de telefoon nog steeds is als middel van communicatie. Je wilt als bedrijf natuurlijk hoe dan ook bereikbaar zijn, en daar hoort dus ook de telefoon bij. Sommige mensen hebben geen beschikking tot het internet, uit al dan niet bewuste keuze en deze groep kan daarom natuurlijk ook niet ‘gedwongen’ worden om digitaal te communiceren. Bovendien wil je soms gewoon zo snel mogelijk een antwoord en dan is de telefoon pakken natuurlijk een makkelijke, snelle en voor de hand liggende optie.

Het uitroosteren of aannemen van iemand om de telefoon aan te pakken, is een kostbare investering, vooral voor de kleinere ondernemer. Daarom is het inhuren van een antwoordservice telefoonservice wellicht een goede optie voor bijvoorbeeld de kleine of middelgrote ondernemer. Met het inhuren van een goede antwoordservice ben je dus niet verplicht om vast iemand in dienst te nemen om de telefoon aan te nemen en hoef je ook niet een kostbare werkkracht of je eigen tijd te investeren in het regelen van het inkomende telefoonverkeer.

Je hebt bovendien ook nog eens de keuze uit verschillende soorten diensten. Als jij bijvoorbeeld alleen maar telefonisch bereikbaar bent van 8 tot 12 uur, dan kun je de antwoordservice voor dat aantal uren inhuren. Of misschien wil je wel de hele dag telefonisch bereikbaar zijn: ook allemaal geen probleem. Ook kan een antwoordservice ‘spontaan’ worden ingehuurd, wanneer jij bijvoorbeeld de hele dag weg bent en er dus niemand aanwezig is om de telefoon aan te pakken. Er zijn dus diverse mogelijkheden.