De prijs van balkonhekwerk

Ben je van plan om een balustrade te plaatsen en ben je benieuwd naar de balkonhekwerk prijs? Er zijn meerdere factoren die meewegen in het bepalen van de prijs van een hekwerk voor je balkon. In dit artikel lees je meer over de factoren die hierin meespelen en wat de gemiddelde prijzen zijn.

Prijzenoverzicht balkonhekwerken

Als blikvanger van je huis dient je balkon wel een mooi hek te hebben, natuurlijk ook voor de veiligheid wanneer je op dit bent. Er zijn verschillende materialen waarvan het hekwerk gemaakt kan zijn. Al deze materialen hebben ook hun eigen prijs. De totale prijsrange ligt tussen de €60 en €500 per vierkante meter, geheel afhankelijk van het materiaal. Een roestvrijstalen balustrade heeft bijvoorbeeld een prijs van tussen de €120 en €230. De prijzen van de hekwerken hangen vooral af van het materiaal en design. De exacte prijzen hangen dus af van jouw specifieke wensen.

Keuzes voor balkonhekwerken

Als je wil gaan voor de goedkoopste optie dan ga je voor een hekwerk dat is gemaakt van geïmpregneerd hout. Het grote verschil in kosten komt hier door het verschil in hout. De kosten voor een houten hekwerk liggen tussen de €70 en €140 vierkante meter. Wil jij je woning een modern en luxe uitstraling geven dan kan je het beste gaan voor een glaswerk balustrade. De prijs hiervan ligt erg ver uit elkaar, tussen de €60 en €500. Als je gaat voor de sterkste optie dan ga je voor roestvrijstaal. Deze hekwerken hebben een prijs tussen de €120 en €230 per vierkante meter. Deze sierhekwerken zijn vaak op maat gemaakt en kunnen daardoor worden aangepast naar jouw wensen. Wil je een meer natuurlijke uitstraling maar wel sterke kwaliteit dan kan je nog kiezen voor een hardhouten balustrade. Dit balkonhekwerk kan langer dan 25 jaar mee gaan en geeft een luxueuze uitstraling. De prijs van een hardhouten hekwerk ligt tussen de €100 en €250 per vierkante meter.